کد خبر: ۲۰۸۳۱
۱۲:۲۱ -۰۷ دی ۱۳۹۹

کنترل سیل در ۲۸۰ هزار هکتار از مناطق بحرانی با اجرای آبخیزداری

۲۸۰ هزار هکتار عملیات آبخیزداری و کنترل سیل در اقدامی ضربتی ظرف ۶ ماهه نخست امسال در مناطق بحرانی ۱۱ استان کشور اجرا شده و به بهره برداری رسیده است.

کنترل سیل در مناطق بحرانی با اجرای آبخیزداری

نشان تجارت - مدیرکل دفتر سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور با اعلام این مطلب گفت: عملیات آبخیزداری و کنترل سیل امسال در ۲۴ حوزه بحرانی آبخیز و در ۱۱ استان کشور اجرا و قبل از بارش‌های مهر و آبان ماه مورد بهره برداری قرار گرفت.

ابوالقاسم حسین پور افزود: سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور این اقدام را با اعتباری بالغ بر ۲۶۵ میلیارد تومان و با رویکرد نیاز فوری این مناطق به پیشگیری ازسیل انجام داده است.

وی اضافه کرد: این اعتبار ۲۶۵ میلیارد تومانی علاوه بر سهم بری ۱۱ استان گلستان، لرستان، خوزستان، سیستان و بلوچستان، بوشهر، هرمزگان، ایلام، کرمانشاه، کهگیلویه و بویر احمد و خراسان رضوی از اعتبار ملی آبخیزداری و آبخوانداری است.

حسین پور، عملیات آبخیزداری و آبخوانداری در سطح ۷۴۰ هزار هکتار از عرصه‌های آبخیزداری تمام استان‌های کشور را از دیگر اقدامات سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری ظرف یکسال اخیر نام برد.

وی ادامه داد: علاوه بر این، از محل مصوبات سال جاری در ۶۰۰ حوزه آبخیزداری کشور فعالیت‌های اجرایی آبخیزداری و آبخوانداری در حال اجرا است که در بیش از ۶۱۸ هزار هکتار عملیات مکانیکی و در ۱۸۲ هزار هکتار عملیات بیولوژیک انجام شده است.

مدیرکل دفتر سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور افزود: در حوزه‌های باقیمانده نیز تا سطح یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار اقدامات حفاظتی و مدیریتی در حال انجام است که ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی نشان می‌دهد.

وی اظهار کرد: مجموع اقدامات در این سه فاز، در راستای اهداف پیشگیرانه از سیل، ایمن سازی مناطق، بهره برداری از ظرفیت سیلاب برای مقابله با کم آبی و خشکسالی، احیای عرصه‌های منابع طبیعی، تقویت و استمرار مشاغل کشاورزی و بهبود سکونت روستاییان انجام شده است.

حسین پور با بیان این که پس از سیل سال ۱۳۹۸ یک فصل پرکاری در استان‌های سیل خیز به ویژه در شمال کشور برای اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوانداری رقم رخورده است، گفت: تاکنون ۶۱ سازه آبخیزداری و کنترل سیل در قالب بند سرشاخگی مشبک برای کاهش سرعت و غلظت سیل و ایمن سازی در شمال کشور انجام شده که ۱۲ مورد آن طی یکسال اخیر عملیاتی شد.

وی هزینه اجرای ۱۲ سازه آبخیزداری و کنترل سیل در شمال کشور را ۳۰ میلیارد تومان عنوان کرد.

مدیرکل دفتر سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور در عین حال افزود: ۲۶ پروژه دیگر برای حوزه‌های آبخیز شمال کشور در برنامه‌های آتی در حال مطالعه و طراحی است که امیدواریم در فاز بعد با تخصیص اعتبارات عملیاتی شوند.

وی با اذعان به این که اجرای پروژه‌های آبخیزداری و آبخوانداری در کاهش خسارات ناشی از سیلاب اخیر در کشور تاثیر محسوسی داشته اند، بیان کرد: در استان بوشهر در مناطقی که فعالیت آبخیزداری انجام شده بود مانند دشتستان و برازجان از خسارات سیل پیشگیری شد و برخی از سازه‌ها مانند سازه آبخیزداری در منطقه شاه پسر مرد در شهرستان بوشهر با بارندگی‌های شدید در آذرماه برای نخستین بار آبگیری شد.

حسین پور ادامه داد: در پایین دست این سازه چند روستا قرار داشت که به رغم بارش بیش از ۱۱۴ میلی متری طی چند ساعت هیچگونه خسارتی به آن‌ها وارد نشد.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
گوناگون